Vad är det här ?

Värst vad vädret är konstigt det senaste tiden. De senaste dagarna var det fint väder, solen sken och allt men gissa vad det är för väder nu? Joo, snöblandat regn! Helt sjukt! Hoppas bara att snön inte lägger sig.

Idag var jag och Alen i Hageby. Vi mötte upp min mamma, vi fikade och sedan gick vi runt i affärer. Jag köpte lite saker till Emir men känner att han har enormt mycket kläder. Speciellt i storlek 86 och 92. Jag har shoppat sönder mig av grejer till honom. Vi handlade i Willys, Alens bror kommer imorgon. På lördag kommer vi troligtvis gå på bio, det vill säga ifall min mamma kan vakta Emir. Jag vill se big mommas house :) Vet någon ifall den är bra?

Jag köpte även lite grejer till mig och igår fick jag paket från Yves Rocher, visar upp den vid ett annat tillfälle:)


Dagens fika.


Solen skiner och himlen är blåå

Jahapp, nu är det klart. Jag ska gå på mammablogg galan med Fata. Hon har jobbat hårt på att övertala mig till att gå och hon har lyckats. Det ska bli jätte spännande att gå. Det är en gala för mammor som bloggar. En helg då vi kan vara med varandra och dela med oss av olika saker. Fata och jag passade även på att boka biljett redan nu, det är nog billigare :) Speciellt när det är så lång tid kvar till själva dagen.

Idag tänkte jag gå ut litegrann i gården. Solen skiner och jag såg att det inte skulle vara så blåsigt idag. Och därför passar jag på att ta ut Emir. Vi ska gunga! Han trivs ute som fisken i vattnet. Han sover just nu, så det får bli av när han vaknar!


Bild [Vinter 2010]

Stäädning

Igår blev jag positivt överraskad av hur sent det blir mörkt nuförtiden. Jag promenerade till Hageby med Emir, där träffade jag min mamma, vi gick runt i affärerna och sedan gick jag förbi Willys för att handla matvaror. Precis som jag hade planerat. Eftersom det var så fint väder övertalade jag mamma att vi skulle promenera in mot stan. Jag njöt verkligen av vädret. När jag kom hem var jag inte så speciellt trött. Sen hade vi gäster, Elma, hennes man och dotter kom till oss. Riktigt trevligt :) Det var länge sen. Måste ut på promenad med Elma, vi bor så nära och ändå blir det aldig av. Men snart så :)

Nu så ska jag gå och städa, det blir stökigt ganska snabbt :/ skit jobbigt, en av nackdelarna med en större lägenhet kanske ? Tittar på nya dammsugare, men kan inte bestämma mig. Vet ju inte vilken som är bäst. Här är i alla fall de jag överväger att köpa. Ni får gärna komma med förslag på vilken som är bäst!



Skantic VACC-400




snabb update

Sitter här vid datan snabbt samtidigt som jag håller på och klär på mig. Vädret är fint och Emir och jag ska till Hageby. Där ska vi möta upp mamma för att sedan titta runt i affärer och handla lite matvaror i Willys. Skriver när jag kommer hem :) Bye!

This will soon be mine...



Tänkte sätta igång med träningen på allvar ! haha

Vill ha!

 

Nu när sommaren är på väg så vill jag jätte gärna skaffa en cykelvagn. Den fösta är en kombinerad cykel och joggingvagn (1299:-). Jätte praktisk! Den andra är en vanlig cyckelvagn (990:-). Någon av dem planerar jag att köpa. Det är smidigt och jag tror nog att även Emir kommer uppskatta den :) Båda finns att köpa på Biltema.

Helt sjukt!

Idag mår jag inget vidare. Förkylningen har blivit mer intensiv. Jag vaknade mitt i natten och var hes som fan , hostade skit mycket och näsan var snorig. Underbart! Just när vädret blir finare och då jag hade spenderat nästan hela dagen utomhus så drabbas jag av det här. Men det är väl bättre att det kom nu än att jag blir förkyld/sjuk när sommaren är här. Jag tror inte att jag kommer slippa en omgång då med, har ju varit förkyld väldigt många gånger sedan Emir föddes. Nästan lite väl mycket. Men det blir nog bättre, ska ta hand om mig bättre i framtiden.

Nu ska jag vila lite och hoppas att förkylningen lägger sig.

Ha en underbar vårdag allihop!!

Campadre


Jag tänkte tipsa om en sida som jag är medlem i. Den heter Campadre och är Skandinaviens första "Private Shopping Club". På Campadre får du unika erbjudanden på eftertraktade varumärken, varje dag. Mode, heminredning, sport, resor och andra livsstilsprodukter - upp till 70 % under ordinarie butikspris. Här är din inbjudan, bli medlem du med!

Några av de ågående kampanjerna :)







För att ta del av kampanjerna [Bli medlem här]

God natt!



För en stund sedan gick våra mamma och hennes man. Vi åt och jag vet inte vad jag ska säga om den där "påsen". Det var väl ganska gott med det var inte krispigt nog. Jag använde inte Knorr påsarna så att ni vet, det är någt annat märke. Måste nog prova "Knorr bag of taste" snart :) Knorr har ju så goda och bra produkter annars och därför har jag höga förväntningar på "bag of taste". Jag är i alla fall mätt nu av den kycklingen som vi åt. Snart ska jag lägga mig är utmattad. Har ont i ryggen som fan, kan knappt gå.

Titta på bilden vad Alen mixade ihop idag. Det var så jävla gott. Det röda är jordgubbar (som jag förresten har saknat oerhört, längtar till juni-juli då jordgubbarna flödar! :) Sen så har han ett litet lager av kiwi som inte syns och på toppen är det ananas. Riktigt gott!!! Jag njöt verkligen för fullt. Jordgubbarna var godast.

Nu ska jag sova.
God natt!

Bag of taste

Idag mår jag inte så värst bra. Vaknade med att näsan rinner och halsont. Verkligen underbart. Jag har ju varit förskyld oerhört många gånger sedan Emir föddes. Hoppas bara att det inte utvecklas till en ordentlig förkylning. Ska ta det lugnt och dricka mycket te.

Igår startade jag en ny rutin. Jag berättar mer om den ifall den håller i sig och ifall den är effektiv :) Nu ska jag bosätta mig i soffan och vänta på mamma. Hon kommer till oss idag. Jag tänkte laga middag och testa de där påsarna som är på reklam nu. Man stoppar köttet i dem och då blir samlas alla köttsafterna i påsen och så stänker det inte i ugnen :) Hoppas att det blir gott. Har någon av er provat det?


Bild [Knorr.se]


Recept

Här kommer receptet på kakan som jag visade er igår. Jag fick receptet av min kompis Elma :) Ursäkta ifall ni inte förstår mycket av receptet, översatte den från bosniska.

Ingredienser
8 ägg
socker
200 g kokos
100 g ljus blockchoklad
100 g margarin
1 milda vanilj visp

Botten
Separera äggvitan och äggulan i varsin skål. Tillsätt 6 msk socker och vispa tills det blir hårt skum. (För att vara säker på att det är tillräckligt vispat vänd skålen upp och ner, ifall det inte rinner ut så är det klart) Blanda in 200 g kokos. Häll ut i en lagom stor plåt och grädda på 200 grader tills det får en ljus brun färg.

Första lagret
Tillsätt 6 msk socker i skålen med äggulorna. Blanda så att det blir relativt fast. Smält 100 g blockchocklad och 100 g margarin som du blandar i smeten.

Häll smeten över botten.

Andra lagret
Vispa milda vaniljvisp och häll över de två lagren och kakan är klar.




Gårdagen + en bild på kakan

Ja, då ska jag skriva om gårdagen. Efter att jag hade städat och bakat kakan så passade jag på att vila, då Emir sov så somnade jag också en stund. Min bror, hans fru och barn och min mamma kom runt 6, de andra gästerna kom inte. Men inte var det tråkigt pga det. Vi hade roligt, passade barnen lagade tacos och pratade. Jag var nära på att glömma att ta ut kakan. Min mamma påminde mig och innan gästerna hade gått så fick de äta upp kakan. Efteråt diskade jag och sen somnade jag ganska utmattad.

Här är en bild på kakan som jag gjorde. Den var helt perfekt igår, den hade inte smält. Men imorse när jag skulle fota den så hade den smält litegrann men jag lägger upp bilden ändå :) Nu ska jag titta på händiga Manny med Emir.


Väntar

Hej. Hur är det med er idag? Jag mår bara bra, blir glad av att solen skiner, fast då jag tittar ut och ser att allt är snötäckt blir jag besviken. Senare idag ska vi ha gäster, min bror och hans familj kommer till oss samt en kompis till Alen och hans familj. Det blir fullt hus och jätte mycket barn. Hittills har jag städat lite, diskat och lagat kaka. Eftersom det inte finns plats i kylskåpet så la jag den på balkongen, hoppas bara att det inte är för varmt så att den smälter. Nu ska jag fortsätta titta på Royal pains, det var länge sen.


Vad trött jag är...

på att det ska snöa IGEN! Precis när jag var inställd på att våren är här så snöar det. Och inte lite heller! Det har redan fallit över 10 cm och det verkar inte vilja sluta. Jag hoppas verkligen att det smälter bort snart. Det kanske var därför som det var så himla kallt igår på matchen. Idag ska vi handla lite saker inför imorgon, då kommer vi ha gäster. Nu ska jag äta lite :)

     
Bilder från förra vintern.


Pictures

Nu sitter jag hemma. Kom från matchen för länge länge sen. Vi såg bara första halvleken eftersom det var för kallt för att sitta. Jag frös konstant då jag var där. Norrköping gjorde mål i 1. minuten och de ledde till slutet av första halvlek, vad som hände i andra halvleken kan jag inte berätta eftersom jag inte vet :) De nya spelarna var bra!

Ett par bilder från idag







Match :)

Idag är det ännu en solig dag med underbart väder. Dock tittade jag på väderprognosen och det ser ut som att det kommer snöa någon gång snart. Hoppas att det smälter bort så fort det faller ner på marken. Idag ska jag titta på match. IFK Norrköping spelar mot Kalmar, vänskapsmatch. Det ska bli kul att se de nya spelarna, hur de spelar och så vidare. Norrköping har ju köpt in ganska många nya, hoppas det går bra för de den här säsongen :) Min mamma kommer hit för att vakta Emir då vi går och tittar på matchen.

Nu har jag städat och passar på att vila lite vid datan. Jag vätar även på att Legend of the seeker ska börja på 6an.

Cara (länst till vänster) är min favoritkaraktär förresten :)


Pizza

Idag har jag latat mig ganska mycket och passade även på att ta en tupplur då Emir sov. Alen väckte mig för att vi skulle på en promenad. Vi gick till Lidl och handlade varor till att göra pizza. Nu är pizzan i ugnen och jag väntar på att den ska bli klar. Är riktigt hungrig. Den här gången la jag torkat kött på toppen, undrar hur det kommer att smaka. :) Godaste pizzan som jag har gjort var när Alen ville experimentera. Vi hade ätit tacos dagen innan och vi åt inte upp allt kött. Då hällde Alen köttet över pizzan, jag ville inte ha (Gillar inte att experimentera med nya smaker) så han la bara kött på sin halva. Kan bara säga att det var riiktigt gott när jag väl smakade. Ville ha hela hans halva (A) hehe Borde kanske göra en sån igen, riktigt gott var det!


Läggdags

Ja, då ska jag iväg och sova. Ville somna redan vid 10 men jag hade bättre och vettigare saker för mig och sköt därför upp tiden för läggning. Alen är hos en kompis och tittar på Inter- Bayern, han borde komma snart. Jag ska i alla fall sova.

Sov gott allihop!


Bild: [Google.se]

Fullspäckat schema!

Idag var vädret underbart.. Solen sken och det var varmt. Jag tog ut Emir och gungade med honom lite, sen gick vi alla 3 på en lång promenad. Riktigt skönt, njuter av för fullt. Våren närmar sig med stormsteg! Nu sitter jag och tittar på simpsons, det är nya avsnitt. Snart börjar även Family guy, tycker liite mer om Family guy än Simpsons :) Och äntligen kommer det jag har väntat på länge. Säsongspremiären av DH! Snart börjar min vanliga TV schema att gälla. Dvs, Chuck måndagar, DH och Cougar Town tisdagar, Grews anatomi onsdagar, och Vampire diaries som var torsdagar har flyttats till fredag så det blir inget på torsdag :D hehe Fullspäckat schema som sagt :)


Nyköping

Igår var vi som jag tidigare Skrev i nyköping. Först var vi hemma hos min bror och senare drog vi vidare till min morbror. Det var kul i nyköping, riktigt länge sen jag var där sist. Vi åt Även den här goda tårtan, njam njam. Efter tårtan åkte vi hem. Jag var så trött att jag la mig innan 11 :-D nu ska vi nog ut på EN promenad och kanske Även gå förbi lidl :-D

Sanctum

Igår kväll var jag som ni redan vet och tittade på Sanctum med Fata och Irma. Vet faktiskt inte vad jag ska säga om filmen, den var varken bra eller dålig. Kanske hade jag för höga förhoppningar på den, det är ju trots allt James Cameron som har producerat den. 3d var inte det jag hade hoppats på heller. Men det är ju tur att jag nyligen har tittat på "Min låtsasfru" den filmen väger upp det dåliga i "Sanctum". Men som tur är så hade man ett gott sällskap igår och kvällen var riktigt trevlig:)

Idag ska jag till Nyköping och besöka min bror och hans familj samt morbror och hans familj. Kommer bli trevligt, det var riktigt länge sen jag var där.


Bild från igår- Titta vad nära flygplanet flög!!! :O hehe

Skötväska


Framsidan


Baksidan

Jag gillar verkligen den nya skötväskan, den har många fickor och är praktisk. Jag har redan proppat den full med saker :) Jag/ vi ska inviga den idag. Köpt på babyproffsen i Linköping 99:-

En lång dag på ikea

Igår kväll bestämde vi med min mamma och hennes man att vi skulle åka till ikea i linköping. Vi åkte dit ganska tidigt idag och var där i ett par timmar. Det har resulterat i att jag är Skit trött och har jätte ont i ryggen. Måste bara säga att emir stortrivdes på ikea, jag bar honom (vilket kan ha haft en stor inverkan i att jag har ont i ryggen) och han tittade runt på allt och alla. Efter att vi hade besökt alla affärerna så gick vi till mc för att äta. På vägen till bilen besökte vi babyproffsen och där köpte jag en ny skötväska som var på rea. Min gamla är inte så smidig och denna kommer komma väl till hands. Visar en bild på den när jag för över bilder från kameran. Nu ska jag vila innan jag behöver dra mig mot stan.

Mormor vid 23!?

Hej hej. Hur är det med er? Själv sitter jag hemma nu. Har precis diskat och nu satte jag mig vid datan en stund.

Jag tänkte dela med mig av en artikel som jag såg på aftonbladet igår. Om en kvinna från Rumänien som rymde med sin älskade vid 11 års åldern. Hon fick barn då hon var 12 och blev mormor vid 23 års åldern? Hennes dotter fick också barn ung, bara 11 år gammal.


Artikel från Aftonbladet.se

På jakt

Värst vad länge sen det var som det regnade. Kan säga att jag saknar regnet. Jag älskar regn, speciellt då det är varmt och en relativt varm regn faller ner till marken. Jag skulle kunna stå ute hela dagen i sådant väder.

Idag har Alen, jag och Emir promenerat till stan. Vädret är fint, allt förutom att det snöar duger :) Vi är på jakt efter en matstol till Emir. Tyvärr fanns det inte någon i Lekia vilket innebär att vi får åka till babyland eller liknande för att få tag på en.

Nu är min mamma hemma hos oss. Alen är hos en kompis och Emir sover. Jag börjar också bli trött men jag klarar mig :)


Den här stolen verkar ganska bra :))


Njammi

Det här gjorde jag till mig och Alen häromdagen. Njami njami var det :)


Dag 30: Valfri bild

Jag har inte lagt upp en bild under "Fotoutmaning" kategorin pålänge och jag har insett attidag är det den sista dagen. Dvs dag 30 :O Därför ska jag lägga upp en bild och sen ska jag köra vidare från dag 12 eftersom det var där jag stannade :) Hoppas att det går bättre. Det kanske inte blir dagliga uppdateringar men jag kommer slutföra det i alla fall :)


- Hur lyckas man med något sånt? haha

Det är underbart väder! Snön syns bara lit...

dsc00145 (MMS)

Det är underbart väder! Snön syns bara lite här och där, solen skiner och fåglarna kvittrar. Snart, snart är våren här, som dessutom är min favorit årstid. Vår internet funkar inte, den la av igår. Det känns riktigt tomt utan den. Vad konstigt att man är så beroende av teknologin. Kommer ihåg när jag var liten, då gällde det bara att leka och ha kul. Nu känner jag mig beroende av datorn och tvn, liksom av alla andra prylar. Undrar hur ens vardag hade sett ut utan datan och allt annat, haha vill inte ens tänka den hemska tanken :-P aja, jag kom långt bort från ämnet, i alla fall längtar till våren. Nu är jag på väg till olika affärer. Hör av mig när internet börjar fungera. Jag har förresten ett tidsinställt inlägg lite senare. Hoppas internet börjar funka som den ska snart. Ha det så bra tills dess!


Vill se!




Vi föräldrar

Gästerna drog för en stund sen och jag ville sova på direkten. Men valde istället att packa upp väskan och sortera kläder. Jag piggnade till lite grann och ska nu läsa lite i vi föräldrar. Sen ska jag iväg och sova. Sov gott allihop!

Home sweet home

Nu är man tillbaka från Halmstad. När vi åkte dit ner så spydde jag 2 ggr eftersom jag är åksjuk. Därför köpte jag tabletter mot åksjuka och det gick mycket bättre :) Det var riktigt skoj i Halmstad, Alens bror kanske kommer på besök nästa helg, men det är inte bestämt ännu. Hoppas han kommer, det var länge sen han var här sist. 

Nu tittar Alen och jag på Manchester City och Wigan matchen. Min mamma och hennes man har kommit till oss, snacka om att de har saknat Emir. Nu ska jag gå och vara social, snart börjar dock en turkisk serie (Binbir gece)som alla har blivit helt inne i och som vi ska titta på :)

Ha det så bra allihop!!


Hej hej. Nu är vi på väg till Lite folk oc...

dsc00140 (MMS)

Hej hej. Nu är vi på väg till Lite folk och ska sitta där. De som var hos oss för att se Emir ska vi också besöka. Det är så man gör i bosnien, den som har besökt oss ska vi också besöka :-D nu är vi framme!


Eurostop

Hello.. Idag har jag nästan på egen hand tagit mig till och från Eurostop här i Halmstad. Det var oplanerat, jag hade planerat att promenera men såg att Eurostop fanns nära och begav mig dit istället. Det är typ ett shopping center med ett par affärer. Jag beökte i princip alla affärer haha och köpte en bok till Emir. Sen begav vi oss mot Mc donalds och sedan var det dags att bege sig mot Alen. Och jag hittade tillbaka :) Jag är riktigt stolt över mig! Därefter promenerade Alen och jag vidare hem till hans föräldrar. Vi gick förbi ett par lekplatser, snacka om att jag kommer hänga där i sommar, när vi kommer till Halmstad. Jag älskar att gunga och åka rutschkana(?). Jag är som en liten barnunge, Emir kommer nog stortrivas med mig haha


Test

Jag testar nu att lägga upp en bild från mobilen. Tror att jag till slut har klurat ut hur man gör.

Bloggar genom mobilen

Hej hej. Idag var Alen och jag och köpte biljetter till norrköping. Nu sitter jag och tittar på någon bosnisk kanal. Senare ska jag titta på halv 8 hos mig, älskar det programmet, framför allt mannen som pratar bakom kameran. Han har så fyndiga svar på allt! Haha Skit roligt att titta på. Nyss proppade jag i mig massa med vindruvor, jag älskar vindruvor och kan inte motstå dem. Så var det när jag var gravid också, kunde äta flera kilon vindruvor. Alen sitter framför datorn vilket innebär att jag bloggar genom mobilen, då blir det inte så många bilder eftersom jag ännu inte har lärt mig hur man lägger in bilder :$

Snön är borta

Idag var vi på en liten promenad. En positiv sak med Halmstad är att det inte finns någon snö ute. Gatorna är rena och snön syns knappt till :) Det gör mig så glad, våren är på väg. Vi gick i alla fall till Netto och sedan promenerade vi tillbaka. Vi gick även till Alens farmor och satt där en stund.

Idag så har jag tittat på nya Gossip girl avsnitt på nätet. Love Gossip girl! Nu ska jag titta på den nyaste avsnittet och njuta av alla fina kläderna och stylingarna som finns där.



Quite a story

Ja, då har jag lite tid att blogga :) Jag brukar sätta mig vid datan då och då men glömmer att blogga. Kanske för att det inte händer mycket nuförtiden. Men jag kan berätta om en grej som hände häromdagen som gjorde mig skiiit förbannad, haha.

I alla fall, häromdagen när jag var hos min mormor och skulle hem så skulle jag åka med spårvagnen. Jag väntade på 3an och det var ett par minuter kvar tills skulle komma. Men under tiden kom 2an men jag steg inte på den eftersom den gör värsta omvägen för att komma till Söder tull. Jag väntade kvar på 3an, efter en stund så kommer den och gissa vad! Spårvagnshelvetet åker bara förbi mig!! :S Jag stod där och väntade och så åkte den bara förbi mig. Jag blev så jävla sur.

Det var dock en spårvagn som har två trappor då man ska in, det hade varit svårt för mig att ta mig in med barnvagnen. Men ändå! Han ska väl stanna och låta mig själv inse att jag inte kommer in istället för att totalt skita i att jag står där och bara åka förbi! Men väl på nästa spåris så träffade jag massa trevliga människor som jag kunde prata med. Bland andra en äldre svensk dam som hade bott i Kroatien i 10 år osom jag pratade bosniska med. Riktigt trevligt :) Hon var så duktig. De trevliga människorna gjorde att jag glömde den där hemska chauffören som ignorerade mig!