Godisgömma



Det här är vår så kallade "godisgömma". Den var mycket större förut, men för varje dag blir den allt mindre. Jag kan inte kontrollera mig när jag vet att den existerar :) haha

Beställning på väg hem...

Hej hej :)

jag har tagit mig tiden att uppdattera nu. Det kunde jag inte tidigare eftersom vi höll på att flytta över grejer till den här lägenheten. Så nu har vi flyttat hit helt åt hållet.. Alla grejerna är här, det är bara lite städning kvar i den gamla och sen kan vi lämna in nycklarna.

Föresten så gick jag in på laredoute.se för att se ifall den där parkasen som jag beställde i september komme skickas till mig snart. Hur länge ska jag behöva vänta :S nu kan jag inte ens ha den på mig. Det är säkert för kallt för den. Jag ska se hur den ser ut när jag hämtar ut den (kan inte hämta ut den förän jag får min mobil) om den inte är fin blir det retur. I år kommer jag antagligen inte ha den på mig, inte med tanke på hur känslig jag är mot kyla.

Något jag kommer sakna när jag flyttar är....

...den här underbara utsikten :)



Nästan klara

Hejsaan :)

Hur är det med er? Själv sitter jag på golvet i den nya lägenheten med grejer lite här och där. Vi har bara burit in en soffa i vardagsrummet och datan befinner sig på ett hemmagjort bord som Alen har satt ihop (läs: kartong och planka över den) haha men den duger..

De senaste dagarna har i princip sett likadana ut. Vakna, äta, städa, sova. Imorgon kommer Alens föräldrar till oss och ska hjälpa oss med flytten. Så nu i helgen kan vi nog räkna med att flytten är över och att vi inte kommer behöva springa till och från den här och den andra lägenheten :)


Saffranskrans med vanilj



Ingredienser
50 g smör eller margarin
1 påse saffran (0.5 g)
2 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1/2 dl kvarg, 10%
1/2 dl socker
1 krm salt
5-6 dl mjöl

Fyllning
75 g smör eller margarin
1/2 dl socker
1-2 tsk vaniljsocker

Pensling
1 ägg
pärlsocker

Gör såhär
1. Smält matfettet. Stöt saffranet med en mortelstöt eller med en kavel på påsen. Rör ner safranet i det smälta smöret. Tillsätt mjölken och värm till ca 37.5 grader. Smula ner jästen i en degbunke.

2. Häll mjölkblandningen över jästen och rör om. Tillsätt kvarg, socker, salt och rör om. Arbeta ner nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Täck med bakduk och låt jäsa i 30-45 minuter.

3. Rör matfettet, socker och vaniljsocker smidigt till fyllningen. Lägg bakplåtspapper i botten av en form (ca 24 cm) med löstagbar kant.

4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda igenom den med ev. resten av mjölet.

5. Kavla ut till en kaka ca 25x50 cm. Bred på fyllningen Rulla ihop och skär ca 4 cm breda bitar. Lägg dem med snittytan upp. Täck med en bakduk och låt jäsa i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

6. Pensla med uppvispat ägg och strö påpärlsocker.

7. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Låt kallna på galler övertäckt med bakduk.

Smaklig måltid :)

(Recept tagen ur ica maxi reklamen som kom med posten)

Bakat

Hej hej :)

Igår kväll sov vi för första gången i den nya lägenheten. Måste säga att det är mycket varmare här. Jag har dessutom sprungit fram och tillbaka från den nya till den gamla lägenheten. Jag tvättade idag. Och varje gång jag gick in i den gamla lägenheten kunde jag höra vinden blåsa ute. Fönstren är inte täta och allt hörs!

Nyss bakade jag klart saffranskrans med vanilj. Doftar helt underbart. Älskar lukten av saffran. Jag hittade receptet i Ica Maxi reklamen som kom med posten igår. Jag kunde inte motstå att inte baka den. Imorgon lägger jag upp en bild och recept på kakan :)

Living without my phone

Hej. Jag märker att jag nu i flytt tider har allt mindre tid att sitta vid datan och framför allt blogga. Ännu en grej som inte gör saken bättre är att vår internet krånglar som bara den. Den usb saken som ska in i datan har blivit helt lös och vi måste ha något underlag för att det ska funka.

Nu till en mer allvarlig grej... Jag har varit utan min mobil sendan den 16 november!!! Den råkade ramla ur en påse in i min brors bagagelucka och nu befinner den sig i Nyköping. Jag har fått låna en av min mammas mobiler men det är inte samma sak. Jag har inte samma nummer, inte samma kontaktlista och jag får framför allt inte mina sms :( Så ifall någon har skrivit till mig och jag inte har svarat så beror det på att min mobil är ute och luffar på egen hand hehe

Spackelmästare

Hej.

Ännu en dag ska jag spendera i den nya lägenheten. Inte visste jag att det var så svårt att lägga tapeter. Jag har inte testat att lägga men det ser svårt ut. Jag spacklade för första gången i livet och visst kan jag börja kalla mig för spackelmästaren :) haha så duktig var jag. Igår blev det ena rummet klart så idag ska jag bara städa bort allt och dammsuga bort all damm. Idag ska vi tapetsera köket och Emirs framtida rum :)


Ha en trevlig dag :)

Hämtat tapeter :)

Heej :) Det var länge sen jag uppdaterade. Beror på att jag har haft fullt upp. Igår gick jag till tandläkaren igen, onödigt tycker jag. Ännu en undersökning och de konstaterade att de ska fixa den där tanden som en bit lossnade från. Och för en kort undersökning får man lägga ut 640 kr. Helt sjuka priser :/ Ett råd till alla som fortfarande har gratis tandvård- spring till tandläkaren så fort ni känner minsta obehag i tänderna, det lönar sig i längden. Då behöver ni inte lägga ut onödigt mycket pengar på tandläkarbesök :)

Nu över till något roligare :) Vi har varit och hämtat tapeter på Pege's idag. Skit roligt att få välja tapeter, Alen och jag kom mycket bra överrens, på 5 minuter hade vi kommit överrens om vilka tapeter vi ska ha i de 3 rummen som ska tapetseras om. När vi kom hem begav vi oss mot lägenheten och började riva de andra tapeterna. Skit svårt var det! Jätte petigt. Men vi klarar det, vi har dryga 10 dagar på oss att få det klart :)

Nu ska jag vila, det har varit en ansträngande dag!

Smörgåstårta

I ett par dagar har Alen och jag varit sugna på att göra/ äta smörgåstårta. Idag tog jag tag i saken och lagade en smörgåstårta. Den håller på och vilar nu innan jag hugger tänderna i den. Alen har dragit för att titta på fotboll, Bosnien spelar ikväll. Jag tänkte vänta tills han kommer hem innan jag äter tårtan men jag kommer nog inte orka vänta. Jag börjar bli hungrig. Nu ska jag titta lite på Tv och sedan ska jag äta :)

Jag har inte laddat upp bilden på tårtan som jag gjorde nu eftersom kabeln antagligen är nedpackad, så bild på den uteblir nu. Jag kanske lägger in en bild vid ett annat tillfälle. Här är i alla fall en bil på en tårta som jag gjorde i somras :)

Tårtan som jag har lagat nu är lite enklare än den här på bilden.


Pannkakor till frukost

Hej!

Igår blev det en lång dag. Vi gick inte hem förrän vid 10. Vi stannade lite längre än planerat. I alla fall när jag vaknade imorse var jag sugen på att testa ett recept på amerikanska pannkakor som jag hade hittat på nätet. Det blev riktigt gott, man kan nästan äta dem utan något på så goda de var. Njammi :) Nu är jag i alla fall mätt och glad :) Nu ska jag skriva ut receptet på pannkakorna.


Bild [Google.se]

Ingredienser

2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk strösocker
1 ägg
2 1/2 dl Arla Ko filmjölk
2 msk Arla smör-&rapsolja

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop ägg, filmjölk och smör-&rapsolja i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna. Stek ca 10 cm stora pannkakor på medelvärme i smör-&rapsolja i en stekpanna. När det börjar bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända pannkakan. Servera med lönnsirap och blåbär.

Recept [Arla.se]


Idag ska det firas...

för att det är Bajram!

Jag sitter hos min mamma, mätt och belåten. Har ätit middag och sedan rundades det av med kakor, det vill säga baklava. Det var riktigt gott och bästa sättet att få mig nöjd är att ge mig något sött. Vilken liten gottegris jag har blivit. Inte mig emot haha jag har fått massa chokladkakor- Marabou, min favorit.

Nu ska vi bege oss hemåt. Men först ska vi gå förbi mormor en stund.


Hjälp på traven


Ja, då har man köpt nässug. Eftersom Emir brukar vara ganska täppt i näsan så tyckte jag att nässug var den bästa lösningen. Och mer ekonomisk lösning, den håller ju längre, det ät bara refilen som man ska köpa. Har inte testat den än men jag tror nog att det kommer funka bättre än dropparna :)

99.9% nöjd

Jiippii.. :D Finally så känner jag mig nöjd med städningen, i alla fall till 99.9%. Imorse kom mamma till oss och erbjöd sig att vakta Emir så att jag kunde gå till den andra lägenheten. Och som som ni kanske anar har jag skrubbat och skrubbat i lägenheten tills jag äntligen kände mig nöjd. Jag fick tips av en kompis att dammsuga ordentligt och torka med någon trasa eller liknande. Och det funkade! Tänk att lösningen var så enkel :) Jag dammsög i ett par omgångar och moppade med en torr trasa ett par gånger och det löste sig... Haha, känner attdet har blivitt städande på sistone i bloggen. Men det kommer attbli bättre nu när jag äntligen är nöjd.

Nu steker jag en rejäl köttbit i ugnen i väntan på att Alen ska komma hem från träningen.

Städat

Hej, idag har jag spenderat ett par timmar i den nya lägenheten och städat lite. Det är frusterande när jag gör allt för att få bort hund och katthåren men lyckas absolut inte. Har något något städtips som jag kan använda mig utav för att bli kvitt håren? Skulle vara otroligt tacksam ifall någon kan tipsa mig lite. Är orolig för Emir, man vet aldrig ifall han är allergisk eller inte :/

Alen har gått på träning och jag överväger ifall jag ska ta en liten tupplur med Emir :)


Legend of the seeker

Ikväll har jag änu en tv kväll framför mig. Jag ska titta på Legend of the seeker och sen ska jag inpå tv.nu och se ifall det kommer finnas någon bra film på tv ikväll :) Jag har rustat upp mig med clementiner som jag inte kan få nog av. Har säkert käkat upp ett kilo hittills. Jag måste ta och varva ner lite, tanken är att jag ska gå ner i vikt och inte upp, hehe

Ha en trevlig fredagskväll!


Bild [Google.se]


Baby olja


Sedan Emir föddes har jag testat ett par babyoljor. Inte så värst många med tanke på utvalet men jag har testat Liberos, Natusans, Johnssons och Barnängens olja. Och jag måste verkligen erkänna att jag älskar barnängens olja mest. Den är en klar vinnare, den känns mer dryg än de andra oljorna. Den verkar även vara mer skonsam mot huden och gör den mjuk och fin :) 

Tvätta

Idag ska jag tvätta lite. Emir har jobbat hårt med att smutsa ner att smutsa ner alla hans bodys, så nu gäller det att kuta ner till tvättstugan innan han gör sitt jobb med den som han har på sig också :) Senare ska vi till den andra lägenheten och fortsätta städa, det finns dortfarande lite småsaker att ta hand om innan Alen bär över lite grejer. Nu ska jag till tvättstugan :)!


Bild [Google.se]


I've got the keys :)

ÄNTLIGEN! Vi har fått nycklarna till den nya lägenheten. Idag gick vi dit för att städa. Hon som bodde där innan hade anställt en städfirma som städade lägenheten. Men tyvärr så har de inte städat ordentligt och det fanns jätte mycket hund och katthår kvar. Vi har i alla fall städat ordentligt, och kör med moppen en extra gång imorgon. Vi måste byta lite tapeter och sen är det klart för flytt :) Nu är vi tillbaka från städningen och ska äta!


Skämt

Kvinnliga bilförare

När jag körde till jobbet idag på motorvägen, tittade jag åt sidan och där kom en kvinna i en sprillans ny BMW. Hon körde i 120 km/h med ansiktet tätt framför backspegeln och sminkade sig med en kajalpenna. Jag vände bort blicken bara för ett ögonblick och när jag tittade tillbaka igen upptäcker jag till min stora fasa att hon är halvvägs över i min fil - fortfarande med ansiktet i backspegeln och kajalpennan i högsta hugg!!!

Jag blev så livrädd att jag tappade min rakapparat som slog min skinksmörgås ur andra handen. I desperationen för att försöka få ordning på bilen igen, som jag styrde med knäna mot ratten, tappade jag mobiltelefonen från örat och den ramlade rakt ner i kaffekoppen som jag hade mellan benen, vilket ledde till ett jättesplash så jag brände STORA LUKAS och dom RUNDA TVILLINGARNA, och när jag skrek högt av smärta tappade jag ciggen som jag hade i munnen och brände ett stort hål i min nya skjorta - och dessutom bröts ett VÄLDIGT viktigt telefonsamtal!!!!

HUR FAN KÖR KVINNOR BIL EGENTLIGEN ?????


Sovmorgon

Godmorgon!

Idag sov jag lite längre än vanligt tack vare Emir, han var på sov humör :) Men det konstiga är, ju mer jag sover desto tröttare är jag. Idag har jag planerat att gå till Elma. Ska bli kul, som alltid! hehe


Bild [Google.se]


Family guy & Nikita

Ikväll är det som sagt Family guy och Nikita som gäller för min del :) Jag har precis ätit pizza och som grädde på moset åt jag belgisk choklad. Njam njam. Nu är jag proppmätt och inväntar min efterlängtade Tv kväll!


Bild [Google.se]


Tv shop.

Jag måste bara skriva att jag hatar när de slänger in reklam från Tv shop eller från twins mellan programmet som man tittar på. Men när jag väl tittar på sakerna från Tv shop är jag fast. Jag vill ha allt som de marknadsför. Helt sjukt hur de kan få sakerna att verka bättre än de är. Det säger jag eftersom jag inte har så bra erfarenhet av Tv shop haha.. Så nu när det kommer upp reklam från Tv shop och fjärrkontrollen är för långt borta så brukar jag tänka att de överdriver, att produkterna inte funkar osv. för att hindra mig själv från att köpa något. Får göra samma sak mot Alen, annars hade vi haft hemmet fullt med onödiga saker från tv shop...

Vilken är er erfarenhet av Tv shop?


Bild [Google.se]


Mössa & vantar

RACE MARINE W SKODJE HAT F10 BLACKPOINT ZERO T MITTEN PF091 SKY BLUE

Nu när vintern har stormat in så tyckte jag att det var hög tid att skaffa vantar & mössa. Alen skulle till stan idag så bad jag honom att köpa vantar och mössa till mig. Vantarna är lite små men de duger! Nu känner jag att jag är redo för vintern och all kyla :)

Det snöar!



Igår kväll började det blåsa extremt mycket. Det lät jäte mycket i fönstren, nästan som att de skulle blåsa omkull. Imorse när jag vaknade och skulle mata Emir så såg jag att det snöar. Vindstyrkan var ungefär densamma plus att man lägger till snö. Jag våga mig inte ut, inte förrän det slutar snöa.

Ljuvlig doft

Häromdagen när jag var på ÖoB köpte jag ett doftljus "Glade- Scented oils". Har sedan länge velat testa den men det blev aldrig av. Jag har inte tänt den än, väntar tills vi flyttar, men jag tycker att den lilla doft jag känner är underbar. Längtar tills hela rummet ska fyllas av den underbara doften. Mysigt!


Bild [Google.se]


Promenad hem

Hej.. idag har jag tagit en lång promenad hem från mormor. Alen fick gå från mormor lite tidigare eftersom han skulle på träning och jag passade på och promenerade till ÖoB med mamma och mormor. Det var tur att jag hade barnvagn i affären annars hade jag handlat alltför mycket, som jag alltid gör när jag är på ÖoB. Efteråt gick jag hela vägen hem. Emir somnade, han trivs ute. Det var skönt med en promenad, jag satsar på att börja träna och komma i min gamla form (eller åtminstone nära den gamla formen)

Nu ska jag sitta och vänta på att pansionärsjävlar ska börja haha

Solen skiner!



Idag har jag tagit en promenad till mamma. Ikväll ska jag sova hos mormor, hemmes lägenhet är riktigt varm, till skillnad från vår isiga lägenhet.

Öngonfransar

Idag tänkte jag skriva lite tips om ögonfransar. Hur man ska göra ifall de är tunna, raka eller korta.



Tunna ögonfransar
Använd maskara som får ögonfransarna att se fylligare ut. Applicera den i tre lager, men innan du lägger på nästa lager ska du vänta tills det föregående lagret har torkat helt. Ett till tips är att lägga eyeliner- en tunn linje längst med det övre ögonlocket skapar ett intryck av fylliga ögonfransar.  

Raka ögonfransar
Då är det jätte viktigt att använda ögonfransböjare. Innan användning ska man värma den lite med hårfön. Därefter ska man börja böja ögonfransarna från roten och jobba sig upp mot toppen. Till sist ska man applicera en eller två lager volym maskara.

Korta ögonfransar
Applicera det första lagret maskara från roten av ögonfransarna. Nästa lager applicerar man från halva ögonfransen, det tredje lagret applicerar man bara på änden av ögonfransen. Glöm inte ögonfransarna i ögonvrån- det är de som gör att ögonen ser större ut.



Är ute i det fina vädret och njuter av go...

dsc09985 (MMS)

Är ute i det fina vädret och njuter av goda bakelser.. Fryser om fingrarna men kan inte motstå dem haha


Är ute i det fina vädret och njuter av go...

dsc09985 (MMS)

Är ute i det fina vädret och njuter av goda bakelser.. Fryser om fingrarna men kan inte motstå dem haha


Snyggt från Nelly.com


Bild [Nelly.com]

Saker som jag fastnade för när jag fick nyhetsbrevet från Nelly. Skorna är mina favoriter, sjukt snygga. Älskar även den långa tröjan, mysig nu till hösten :)

Babygym

Hej hej,

Det har varit ganska dåligt med uppdateringen från min sida. Min internet har krånglat på båda datorerna och jag orkade inte med krånglet. Nu har jag i alla fall satt mig bestämd på att jag ska uppdatera :)

Igår var jag ute en stor del av dagen. Jag åkte till lekhuset för att köpa ett babygym åt Emir. Där mötte jag min mamma och sedan fortsatte vi vidare till Rusta, Onoff, Expert och Willys. Vi hade även tänkt ta en fika där men insåg att det inte finns ett enda fikaställe. Ett stort utbud av affärer men inte ett enda fik. Något som de borde tänka på, ifall man skulle vilja koppla av mellan shoppingen. Det blev en komplicerad färd hem på grund av alla påsarna, men när jag kom fram tyckte jag att jag hade förtjänat en pizza. Vi åt och sen var det tv/datorkväll för mig :)

Det var i stort sett hela min dag igår :) Idag har jag bara varit hemma och slappat :)