Vill se!!!


Vaniljbavaroise med jordgubbstäcke

När jag idag tittade igenom någon Östgötsk sommartidning så fastnade jag för ett recept, vaniljbavaroise med jordgubbstäcke. Det låter hur smarrigt som helst. Det måste jag verkligen prova. Sen såg jag ett annat också, typ fylld kycklingfilé. Måste göra, snarast!

Här kommer ett recept på Vaniljbavaroisen ifall det är någon mer som vill testa den!




Vanilj Bavaroise
2 blad gelatin, blötlagda i kallt vatten
1 vaniljstång, delad och urkärnad
2,5 dl mjölk
100 g socker
80 g äggula
2,5 dl vispgrädde

Koka upp mjölken och hälften av sockret tillsammans med vaniljstång, låt dra i 10 min.
Rör under tiden ihop äggula och resten av sockret, vispa grädden lätt.
Häll mjölkblandningen över äggen och blanda, häll tillbaka i kastrullen
och värm försiktigt till 85oC, smält i gelatinet och sila.
Kyl ned krämen snabbt och vänd sedan ned den lättvispade grädden.
Häll upp krämen i cocktailglas eller djup tallrik.

Jordgubbar och lime
1 liter jordgubbar
1 lime
1 dl socker

Plocka samt dela/kvarta jordgubbarna.
Riv bort det gröna skalet samt pressa limen,
blanda saften och cesten med jordgubbarna och sockret.
Låt marinera i några timmar eller över natten.


Gelé
1 dl av saften från de marinerade jordgubbarna
½ gelatinblad


Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 10 min.
Smält gelatinet på låg värme och tillsätt jordgubbsvätskan.
Häll den avsvalnade gelén på de kalla bavaroiserna. Ställ kallt.
När gelén stelnat är de klara för att servera.
Servera med de limemarinerade jordgubbarna.


Bild och recept: vinochbar.se


Jobba jobba jooobba

Hej, nu sitter jag på jobbet och har allmänt tråkigt. Dessa semestertider altså, det finns inte mycket att göra. Jag försöker sysselsätta mig själv för att inte ha tråkigt. Ute är det ganska fint väder men jag käbnner mig ganska trött. Ikväll ska jag sova hos mamma. Det är närmare till stationen från henne. Om 2 timmar slutar jag!

Igår gick jag hem till mamma efter jobbet och därefter promenerade vi till McDonalds, jag var bara tvungen att ha en McFlurry ballerina kladdkaka. Jag bara älskar den! Sen fick det även bli en cheeseburgare, jag klarar inte av att besöka McDonalds utan att proppa i mig åtminstone EN cheeseburgare :)


Bild: Google

Barndomsminnen

Min mamma var hos oss på besök och vi började prata om hurdan jag var när jag var liten. Shit det blev mycket info om mig, hoppas bara Emir inte kommer vara lika vild som jag. Jag var minst sagt en busunge. Saknar de gamla dagarna och de gamla kompisarna. Sist jag hörde av dem så var de gifta och en av de väntade barn. Undrar hur de har det nu.

Men i alla fall så passade vi på att bjuda på kaffe från Tassimo gevalia. Det uppskattades av våra gäster. Inte undra på, det blir ju perfekt kaffe varje gång :)


Ändring av planer

Igår var det tänkt att dagen skulle spenderas på Kolmårdens djurpark med Fata och hennes lilla familj men Ajdin fick vattenkoppor och besöket sköts åt sidan. Vi kanske åker dit någon gång senare men nu har vi lagt det åt sidan.

Istället spenderade jag gårdagen på himmelstalundsbadhuset. Var där med Elma och hennes familj. Det var riktigt skönt och ta ett (första) dopp. Emir var också med men då vi var där så var vädre inte det bästa och han badade inte. Istället somnade han i vagnen på vägen hem.

När jag kom hem blev jag sugen på fika och vi begav oss till ett ställe vid Strömmen. Det var jätte mysigt och barnen trivdes väldigt bra. Något som vi borde göra oftare helt enkelt.








Back again

Nu är jag tillbaka! Ny bloggdesign och allt. Lite flickig men man vänjer sig! Designen har jag Nathalie och tacka för. Det blev drygt en månads uppehåll. Hos mig så har det inte hänt mycket, jag har jobbat lite i Linköping och i Nyköping. Nästa vecka är det dags att pendla till Linköping igen.

Idag har jag och Emir varit i Vasaparken med Fata och Ajdin. Emir fick sig ett första dopp, om man nu kan kalla det så. Han gick bara runt i bassängen. Jag har dock blivit solbränd. Är röd fastän jag inte var ute efter att sola. Men man är ju glad att få lite färg. Speciellt när alla runtomkring mig är så bruna och så är jag vit som en krita.

Snart ska jag iväg för att sova, är riktigt utmattad!