Storbrand i Norrköping

Runt klockan 4 inatt blir jag väckt av Alen. Han hade vaknat av att han hade känt lukten av rök. Vi tittade utomhus och såg ett stort moln av rök lite längre bort. Eftersom vi häromdagen såg ett program på Discovery, typ "extrem överlevnad". Programmet handlade om hur man ska göra ifall det skulle vara giftiga gaser i luften. I alla fall så skulle man se till att inget rök kommer in genom fönsterspringorna genom att tejpa för dem eller lägga något så att ingen rök kommer in. Det var precis det vi gjorde. Våra fönster släpper igenom ganska mycket luft och vi var tvungna att "isolera" dem framförallt pga Emir.

I alla fall, branden hade startat klockan 11 inatt och nu tittar jag på nyheterna att den ännu inte är under kontroll. Jag tog en bild genom fönstret nu och man ser fortfarande rökmolnen.


Pizza

Hej. Idag är det fint väder ute, solen skiner, enda nackdelen är att det blåser ganska mycket. Jag har städat litegrann här och igår packade vi lite kartonger inför flytten. Alen kom precis hem efter att ha varit på stan. Han skulle köpa lite grejer till Emir men de sakerna som vi ville ha fanns inte eller så fanns det inte i den storleken som vi behövde. Blev ganska besviken. Vi får beställa saker genom nätet istället.

Jag har väntat på att Alen ska komma hem så att han kan gå och handla tillbehör till pizza, är riktigt sugen på det nu. De kastrullerna som jag har beställt för en tid sedan har kommit, det gäller bara att gå och hämta dem. Får vänta på min mamma eftersom det antagligen är ganska tungt. När jag de har hämtat dem ska jag lägga upp en bild, hoppas att de är fina och av bra kvalité :)


Min favorit pizza!!


Beställning

Hej!

Idag har jag äntligen gått ut på en promenad med Alen och Emir. Tro inte att jag gjorde det frivilligt, vi hade tid på BVC och tog en promenad dit. Det blåser enormt mycket, värst är det då det blåser motvind, det blir svårt att gå och att andas, haha känslig man låter.

Igår var jag sugen på att beställa lite nya saker och satte mig framför datan och tittade runt på H&M:s webbshop. Jag beställde två linnen och en tröja, lite basplagg. Men jag blir så sur när jag ser senare på beställningen att en tröja kommer v.39, den anda v.41 och den tredje v.43. Jag vill ju ha allt på en gång! Men men, det är bara att ta det, jag slipper ju trots allt gå ut i den här vinden :)

Hos mamma

Hej !

Äntligen har man gått ut ur lägenheten. Jag är hemma hos min mamma, vi fick skjuts hit av min bror. Vi ska käka snart, det blir "pita" av potatis (potatispaj). Det var riktigt länge sen som jag åt det, har ju inte kunnat laga den rätten eftersom jag har varit riktigt upptagen de senaste dagarna. Har knappt haft tid för att äta ens. Nu ska jag lägga Emir så att han sover och sedan ska jag äta mig proppmätt :)

Öppet hus :)

hej hej, hur är det med er?

Jag sitter vid datan fastän jag har jätte ont i ryggen. Datan är verkligen som ett virus, kan inte slita mig från den då jag har tid över, likaså med TV:n. När Alen var inne på IFK:s hemsida såg han att det kommer vara öppet hus, antagligen på Nya parken, den 30:e september. Skit kul, jag ska gå dit. Ska försöka få min mamma att vara barnvakt, tror inte att hon kommer ha något emot det. Nu ska jag skriva inköpslista.

Ha det så bra!!

Planer

Ännu en dag med soligt väder. Jag njuter för fullt, även ifall jag spenderar det mesta av mina dagar inomhus. Alen och jag håller på och planerar inför flytten. Det är lite saker som vi måste köpa in eftersom vi kommer ha ett rum mer och ett större kök. Det ska bli riktigt spännande. Jag planerar även att bjuda in mina vänner på middag eller liknande efter flytten. Många planer på G. Hoppas att allt blir av i alla fall. Nu tittar jag på Top Model. Jag ska vila lite nu.

Ha det så bra!


Längtar

Hej hej. :)

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Den beror på att mina dagar nuförtiden ser likadana ut. Vakna, äta, ta han om Emir och sova :) Och på grund av det dåliga vädret har jag inte ens kunnat gå ut, det blåste och regnade väldigt mycket. Idag är det som tur är fint väder. Man blir genast på bättre humör.

Jag har börjat packa inför flytten. Jag vet att det inte är aktuellt än men bättre att vara i god tid än att stressa sen. Vi åker till Halmstad någon gång i oktober och då kommer ju några dagar att försvinna.

Jag LÄNGTAR verkligen tills vi ska flytta, det börjar bli jobbigt att vara tre personer i en tvåa. Framförallt när barvagnen är placerad mitt i vardagsrummet.

Rings


  


Har röstat!!

Hej hej. Idag är det den 19 september och lilla jag har varit i vallokalen och röstat. Måste säga att jag var en riktig amatör, märktes att det är första gången som jag röstar. Nu är det bara och invänta och se vilka som har vunnit.

Jag har fått hem ett par ringar som jag beställde häromdagen från Claudia. Jag ska bara lägga över bilderna på datorn så ska jag visa dem.

Beethoven

Hej allihopa! Hur är det med er denna regniga eftermiddag?
Jag sitter hemma och tittar på TV. Det är någon film på femman som jag tycker är bra. Påminner lite om den där dalmatinfilmen, 101 dalmatiner? Jag känner att jag måste städa, har en stor hög med disk i köket som väntar på att jag ska ta hand om den.


Hej. Ursäkta dagens dåliga uppdatering. Me...

dsc09878 (MMS)

Hej. Ursäkta dagens dåliga uppdatering. Men nu är jag och tittar på matchen, ifk norrköping mot landskrona. Tyvärr så ligger ifk under med 2-0. Riktig otur. Vädret suger och jag fryser riktigt ordentligt. Nu ska jag fortsätta titta på matchen. Ha det så bra!


Sugen på shopping

Här sitter jag fastklistrad framför TV:n och tittar på Förhäxat. Jag älskade verkligen förhäxat då det sändes förut och nu tittar jag på gamla avsnitt som sänds på TV3. Emir sover och Alen är och tränar. Imorgon kväll är det match här på Nya parken, IFK Norrköping ska spela mot Landskrona och jag är riktigt sugen på att gå.

Det var evigheter sen jag gick på stan, är verkligen sugen på att gå runt och köpa något till Emir och till mig själv ifall jag skulle hitta något. Är i behov av byxor, men har tyvärr fastnat mellan 2 storlekar, den mindre storleken är liten och den större är för stor. Får väl vänta på att gå ner i vikt istället och då köpa byxor. För att kompensera att jag inte har varit på stan i evigheter så har jag spenderat en stund på nätet varje dag och tittat på kläder och beställt hem något.

Nu ska jag fortsätta titta på TV :)


Baby byxor


Akuten inatt

Hej.

Ni vet att jag skrev att jag hade ont i ryggen igår. Smärtan ökade fram mot kvällen, spred sig fram mot bröstet och jag fick det allt svårare att andas. Först kunde jag inte ta djupa andetag och sedan blev det värre att det gjorde ont att andas som vanligt. När det blev värre ringde Alen 112 och snart så kom ambulansen för att hämta mig. Under tiden kom min mamma hem till oss, som tur är och kunde stanna hemma med Emir. I ambulansen mätte de blodtrycket, gjorde EKG och gav mig syrgas för att hjälpa andningen på traven. När vi kom till akuten mätte de tempen, gjorde EKG igen och tog blodprov. Vi fick vänta en stund på att läkaren skulle komma och undersöka mig. Sedan fick vi vänta på provsvaren. Provsvaren var tack och lov bra och det var inget fel. Läkaren sa att det berodde på att jag hade överansträngt musklerna vilket jag också tror det berodde på. Jag skulle bara slappna av och ta det lugnt.

Jag mådde bättre när jag kom hem men vaknade senare igen av smärta. Jag fick sova sittandes för att kunna andas som vanligt. Idag mår jag bättre tack och lov, men är inte helt återställd. Jag ska nu fortsätta vila och hoppas på att detta snart går över.


Lasagne

Hej hej.

Idag har det varit en ganska  slapp dag. Förutom att jag har otroligt ont i ryggen så är allt som vanligt. Att vara ensam med Emir igår gick bra, vi är själva nu också. Alen är på möte. Innan han gick lagade vi lasagne, Alen gjorde det mesta av jobbet eftersom jag tog hand om Emir som vägrade somna. Nu sover han i alla fall, vet inte hur länge till. Jag passar i alla fall på att titta på Master chef Australia. Jag ska lägga mig ner i hopp om att ryggen ska sluta värka.

Ensamma hemma

Hej!

Igår var det nära att jag skulle missa fotbollen på tv, jag visste inte när matchen började och av en ren slump bytte jag till TV 4 sport och såg att 20 minuter av matchen hade gått. Det var en bra match, synd att Norrköping förlorade. Nu sitter jag framför TV:n som vanligt, har rustat upp med sötsaker och frukt. Jag har tittat på reprisen av Idol och nu ska jag leta fram något nytt att titta på. Alen kommer snart gå och jag och Emir kommer vara själva hemma. Det är första gången vi är själva en längre stund, men det kommer nog gå bra :)

Önska mig lycka till för säkerhetens skull :D hehe


Fotboll ikväll

Idag är det lördag och jag har inget planerat att göra. Förmodligen så kommer jag titta på fotboll ikväll. IFK Norrköping spelar mot Syrianska och matchen kommer sändas på TV4 sport. Jag kommer missa ganska många hemmamatcher nu eftersom jag inte kan lämna Emir hemma i hela 2 timmar. Men jag ska försöka fixa så att jag kan titta på då dem spelar mot Landskrona. Andra matcher får Alen gå på utan mig :) Nu ska jag bara slappa och hoppas på att det blir en bra match ikväll.  


Ett set som vi köpte till Emir häromdagen.

Hemmafru

Häromdagen när jag fick hyresgästföreningens tidning så kom det med ett erbjudande på ett grytset. Eftersom Alen och jag bara har 2 grytor så passade jag på och beställde hem ett set. Nu väntar jag bara på att de ska skickas till mig. Jag kommer vara en riktig hemmafru då jag kommer äga hela 5 kastruller, haha. 
Igår fick jag även ett meddelande om att mitt paket från laredoute har kommit. Nu gäller det bara att jag ska ta mig dit. Tror nog att det blir någon gång idag, när vetjag inte.


Grytsetet kostar 599:- och du hittar det [HÄR]


Ny design !!

Som ni kanske har märkt så har jag en ny grym design. Jag vill tacka fina Jennifer för att hon gjorde den så snygg :) Hon är verkligen grymt bra på att göra design. Hennes blogg hittar du [HÄR]

Regnbåge



Hej, ni får ursäkta den dåliga uppdateringen dem senaste dagarna. Jag har haft fullt upp, vi har haft Alens mamma på besök och igår kom även hans pappa och bror. Idag var vi och åt lunch hemma hos min mamma eftersom det är Bajram idag. Vi käkade massa gott och proppade oss fulla med kakor.

Nu ska jag prata med en kompis på skype som har flyttat till Schweiz, det var länge sen vi hördes. Saknar henne enormt mycket.

Tvättar

God morgon.

Idag är man duktig. Såhär tidigt på morgonen har jag bestämt mig för att tvätta. Eftersom vi inte behöver boka tvättstugan, utan bara går dit ner och ser ifall det finns lediga maskiner så gick jag ner och hoppades på att det var tomt. Och som jag trodde så var det tomt, tror inte att många går ner och tvättar såhär tidigt. Jag hade tur :)

Idag ska jag till stan, behöver köpa en massa. Listan blir bara längre och längre för varje dag som går. Jag har inte varit på stan i evigheter. Förstår inte hur jag klarar mig. Snart ska jag iväg till tvättstugan.

Ha det så bra :)


Little but loud


Igår fick lillisen lite kläder. Dock passar de inte honom nu, men när han blir lite större åker de på :) Gulligaste är nog tröjan som har trycket "Little but loud" :D

Godsaker

God eftermiddag. Är allt bra med er? :)

Jag mår bara bra, bebisen har somnat och jag har tid att sitta vid datan. Idag tänkte jag även baka tårta eftersom vi kommer ha massa gäster ikväll. Mina morbröder kommer med sina familjer och jag är orolig ifall alla kommer få plats i vår lilla lägenhet. Längtar verkligen efter att flytta :D Jag har även smaskat i mig lite baklava som Alens mamma tog med sig till oss. Riktigt gott!!


Besök från Halmstad

Nu sitter jag hemma och ska betala en räkning. Mat finns serverad på bordet och väntar på att Alen ska komma med sin mamma. Hon kommer nämligen vara hos oss de kommande dagarna och har kommit ända från Halmstad. Det är riktigt trevligt med besök, speciellt nu när vi ännu inte har vant oss att vara själva hemma. Det är så att min mamma har varit hos oss nästan ända sen jag kom hem från BB. Det är rikigt skönt att ha någon som håller oss sällskap :)

Nu ska jag plocka bort datan och vänta på att de kommer.


Tygblöjor- bra eller dåligt?

God morgon!

De här senaste dagarna har jag sovit mindre än jag någonsin har gjort och ändå känner jag mig pigg som bara den. Förr sov jag till 1-2 på eftermiddagen och ändå så kände jag mig utmattad och trött direkt efter att jag hade vaknat. Nu sitter jag vid datan och spanar in lite olika grejer på facebook. Jag fastnade för en sak som jag såg i albumet hos en tjej, nämligen tygblöjor. Jag funderar starkt på att skaffa sådana. De är miljövänliga och ser mer personliga ut. Nu ska jag skriva till tjejen och fråga vart man kan beställa dem :D

     
     
     

Sovdags

Hej :)

Hur är det med er denna dag? Hos mig är det bara bra, sitter här helt mätt efter att ha ätit lite pizza+ tårta+ pudding. Inte undra på att jag är mätt. Idag har det varit en ganska solig dag, underbart väder skulle man kunna tro. Men när man väl kommer ut så är det riktigt kallt, i alla fall för mig. Idag var vi på vårt första besök hos BVC. När vi var på väg dit passade vi på att promenera lite i det "fina" vädret. Det var riktigt ansträngande, tror inte att jag ännu är pigg för långa promenader. Nu ska jag bege mig mot sovrummet och passa på och sova nu när lillisen och Alen också sover :)



Ute på promenad

Hej! Allt bra med er?

Under de här senaste dagarna så har jag bara varit ute en gång, och det var när vi kom hem från BB, hehe. Har latat till mig riktigt ordentligt. Men idag när jag såg det underbara vädret ute så kunde jag inte motstå en promenad. Även ifall den var riktigt kort så var det skönt att komma ut. När jag redan var inställd på att gå ut passade jag på att hämta hem ett paket som jag beställde för några dagar sen. Jag är riktigt nöjd med ett av plaggen, men det andra tvivlar jag kring.

Här är plaggen:

Den vänstra är jag inte riktigt nöjd med, funderar (starkt) på att skicka tillbaks den. Men den högra är jag riktigt nöjd med, ska beställa ett par stycken till i andra färger, den kostar trots allt bara 50 kr :)