Recept- lasagne



Ingredienser

Köttfärssås:

  • 1 lök
  • 1 msk smör eller olja
  • 400 g köttfärs
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 grönsaks- eller köttbuljongtärning
  • salt
  • svartpeppar

Ostsås:

  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 2 dl (ca 70g) riven ost
  • salt

Garnering:

  • 1 dl (ca 30 g) riven ost

Gör så här

Köttfärssåsen:
Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Fräs lök och köttfärs. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt andra kryddor.

Ostsåsen:

Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull som det inte bränner fast i så lätt. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning. Låt koka ca 3 minuter och tillsätt sedan den rivna osten och smaka av med salt. Tänk på att inte låta såsen koka med osten i, då kan såsen bli grynig.

När köttfärssåsen och ostsåsen är klar ta fram en ugnsfast form som har ett sådant mått så att lasagneplattorna passar. OBS! Läs på förpackning hur länge lasagneplattorna ska tillagas. Om det är mer än 20 minuter bör du förkoka dem innan du använder dem i lasagnen, alternativt ha lasagnen längre tid i ugnen än angiven tid nedan annars kommer det bli en hård lasagne.

Häll hälften av ostsåsen på botten av formen.
Lägg på 3 av plattorna. Bred ut hälften av köttfärssåsen. Lägg på tre plattor. Bred ut resten av köttfärssåsen. Lägg på de sista tre plattorna. Häll på resten av ostsåsen och strö över riven ost.

Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter eller så lång tid som krävs för att lasagneplattorna ska bli mjuka (läs på förpackningen).

(P.s. Tyvärr så blev min lasagne inte så lyckad utseendemässigt så jag fick ta en bild från nätet istället :$)




    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: